welkom bij Atelier Suus

Uit Atelier Suus:
kunst voor dagelijks gebruik

Het motto zegt het al: de kunst uit Atelier Suus is gemaakt om elke dag plezier van te hebben en het dagelijks leven te versieren.

Zo zijn er placemats, ansichtkaarten, notitieboekjes, bladwijzers, doosjes, linialen, cadeaulabeltjes en nog veel en veel meer. Al deze producten zijn voorzien van vele prachtige en kleurrijke tekeningen die Suzanne van Eeden in de loop der jaren gemaakt heeft en die nu worden verkocht in het winkeltje van Atelier Suus.


Over Suzanne van Eeden

In Atelier Suus woonde en werkte Suzanne van Eeden (1957 – 2011), een kunstenares met twee opleidingen van de Haagse kunstacademie.

Suzanne heeft haar talent als tekenares en schilderes aanvankelijk vooral ontwikkeld met aquarelleren. Gaandeweg heeft ze zich meer en meer toegelegd op het maken van luchtige, buitengewoon kleurrijke en decoratieve tekeningen.

Geroemd wordt haar Ontbijtkwartet, waarin ze met een scala van teken- en schildertechnieken en veel humor de aspecten van de morgenmaaltijd in een compleet kwartetspel belicht.


Nieuwe technieken

De laatste jaren van haar leven leed Suzanne aan een ernstige progressieve vorm van multiple sclerose. Ze raakte in belangrijke mate verlamd, kon niet meer staan of lopen en moest met veel dingen geholpen worden.

Het kunnen werken met allerlei technieken en materialen heeft haar in die beperkte situatie beslist geholpen een nieuwe manier te vinden om zich te uiten.

Met behulp van een computer, een tamelijk eenvoudig tekenprogramma en een aangepaste muis maakte Suzanne opnieuw kleurrijke en decoratieve afbeeldingen. Het zijn dan ook bepaald niet 'zomaar' computerprintjes. Ondanks haar onvaste hand slaagde ze erin kleurrijke en fantasieprikkelende werelden te scheppen.

 

 

 

 

 

Suzanne over leven met MS

Suzanne over leven met MS
Een filmpje uit 2010 waarin Suzanne vertelt over leven en kunst maken met MS.

 

Kalender van de eenentwintigste eeuw

Kalender van de 21ste eeuw
Suzannes Kalender van de 21ste eeuw is verspreid onder 500 MS-specialisten. Ter herinnering aan de hoop dat deze eeuw een medicijn wordt gevonden dat MS geneest.
Lees meer...

 

MS-gids Midden-Holland

MS-Gids
Kaarten uit het Spiritueel Alfabet zijn gebruikt in een boekje over leven met MS.
Lees meer...


Atelier Suus
Suus is, behalve natuurlijk een afkorting van Suzanne, ook een hommage aan oma Suus, bij wie het altijd gezellig was. Altijd stond bij haar de koffie klaar. De herinnering aan oma Suus blijft leven in de naam Atelier Suus.